Oroszlánszáj mag, 10 db / csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

2019. január 31., csütörtök

 
Az oroszlánszáj (Antirrhinum majus) vagy ismertebb nevén tátika,  mediterrán vidékekről származó, változatos szín és méretváltozatokban előforduló, fürtös virágzatú,  kevés törődést igénylő dísznövény. Leggyakoribbak a félmagas, 80cm körüli magasságot elérő fajták, de léteznek jóval kisebb törpe és futó oroszlánszáj fajták is.  Virágzási ideje, május közepétől szeptemberig tart, a nyár első két hónapjában a leglátványosabb.
Ültetési helynek, kifejezetten világos, napos ágyást válasszunk, ahol más hasonlóan napfény igényes növényekkel együtt díszítheti kertünket. Vízigénye közepes. Talaj tekintetében sem válogatós, bár az fontos szempont hogy a talaj áteresztőképessége legyen megfelelő. A pangó víz a gyökérzet rothadását, ezáltal a növény pusztulását is eredményezheti.
Bár különösebb tápanyag utánpótlást nem igényel, legszebben termékeny talajba ültetve virágzik.  Ügyeljük az elszáradt virágok rendszeres eltávolítására, így a virágzási idő kitolható egészen az ősz kezdetéig.  Télen óvjuk a növényt takarással.
Szaporítás történhet magról februártól-áprilisig vethetjük magjait,  palántáit pedig április végén ültethetjük ki a szabadba. Megfelelő teleltetés esetén, a telet átvészelő növények már május derekán virágokat hozhatnak.
Postázás a mindenkori postai díjszabás szerint előre utalás után. Utánvéttel nem postázok.


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2019-02-02 20:35 .

0 megjegyzés: