Ábécé - Kosztolányi Dezső - Jelenlegi ára: 900 Ft

2020. július 27., hétfő

Ábécé - Kosztolányi Dezső
Kosztolányi Dezső. Ábécé. Budapest, 1942. Nyugat Kiadó és Irodalmi R. T.. Hungária Nyomda Rt. 247 p. Félvászon kiadói borítóban. Kosztolányi Dezső hátrahagyott művei sorozatának V. kötete. // Előszó részlet: Egy helyütt azt fogjuk olvasni: ? Van-e az írásnál természetellenesebb és van-e nagyobb kockázat? Van-e keményebb viadal? Van-e igazabb demonizmus?? Másutt viszont - mintegy feleletül - azt, hogy e kockázat és viadal vállalói, az írók ? mégis a legboldogabbak ebben a siralomvölgyben"; játékból űzhetik azt, ami másnak feladat. Az ellentmondáson nem kell meglepődnünk. Aki elkövette, nem a logikát akarta szolgálni. Azok közé tartozott, ? akik az igazságot önmagáért kutatják". A művészi igazságot persze, amely nem azonos sem a filozófiai leckék, sem a törvényszékek, de még csak a templomok igazságaival sem. Mivel azonos, micsoda hát mégis? Erre követőik, a művészek sem igen tudnak mással válaszolni, mint gyakorlattal: egy-egy igaz alkotással. A kívülállók méltán gondosan rejtett szakmai titkokat sejtenek, holmi céhbeli összeesküvést. Aztán azt hallják a bennfentesektől - hol siránkozva, hol kérkedve -, hogy ezt a mesterséget nem lehet elsajátítani; erre születni kell. Gyanújuk ettől természetesen csak erősbödik.
Aki ki van szolgáltatva a természetnek vagy a véletlennek, ritkán kerüli el a babonát. Az írókat nemcsak a babona tartja vissza, hogy mesterségük rejtelmeiről és fogásairól szóljanak. Ők, a tudatosítás, a fényteremtés elszánt bajnokai, legbonyolultabb műfogásukat is szinte delejes álomban végzik. Ritkán akad köztük - a gyakorló önboncolók és önimádók közt -, aki a saját lelke szabdalása vagy istenesülése közben is magába tekintene; aki tükörből figyelné, hogyan alkot.
Sorozatcím:: Kosztolányi Dezső hátrahagyott művei V. kötet
Kiadó: Nyugat Kiadó és Irodalmi R. T.
Kiadás éve: 1942
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Hungária Nyomda Rt.
Kötés típusa:: félvászon kiadói borítóban
Terjedelem: 247 oldal
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Súly: 0. 20kg
Állapot: Jó
Megjegyzés: Lapélei elszínezőtek, szórtan foltosak. Védőborítója kopottas, széleinél rojtos, szakadozott.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**96445547**)]

Jelenlegi ára: 900 Ft
Az aukció vége: 2020-07-28 11:06 .

0 megjegyzés: